Paul Koster

 

Het vergroten van de effectiviteit van mensen in organisaties, is in de loop van mijn carrière mijn specialiteit geworden. Om geloofwaardig en effectief te zijn, is authenticiteit essentieel. Daarvoor is het leren van vaardigheden en trucjes niet goed genoeg, het gaat erom mensen een ander deel van zichzelf te laten ontdekken en gebruiken.


In mijn hobby amateur toneelregie vind ik de inspiratie voor het maken van werkvormen die mensen, afdelingen en organisaties echt in beweging krijgen en effectiever maken. In mijn werk als trainer/coach/facilitator maak ik gebruik van mijn werkervaring in de commercie, als project-, lijn- en kwaliteitsmanager.


Ik heb ruim 12 ½ jaar gewerkt in grote organisaties. Daar heb ik ervaring opgedaan in de commercie én de BackOffice. Ik ben medewerker geweest, maar ook manager van verschillende afdelingen zowel in stafafdelingen als in de lijn. Het trainen, ontwikkelen, begeleiden en coachen van medewerkers en teams is sinds 2003 (een deel) van mijn verantwoordelijkheid geweest. Begin 2010 ben ik voor mezelf begonnen, zodat ik mijn passie bij en met meer organisaties kan toepassen.


In 1994 was ik een van de oprichters van een amateur theatervereniging in Amsterdam: Illuster. Daar ben ik als autodidact begonnen als toneelregisseur en dat heb ik ruim 10 jaar gedaan bij verschillende amateur toneelverenigingen.


Anderen over Paul Koster:
“Paul heeft in het project Volledig Digitaal zijn waarde als veranderbegeleider ten volle waargemaakt door in goed overleg en nauwe samenwerking met de betrokken afdelingen de uitrol en implementatie te begeleiden. De natuurlijke weerstand die er was bij management en medewerkers heeft Paul op een prettige en constructieve wijze om weten te buigen in actieve projectparticipatie.” Business projectmanager


“Paul heeft onze facilitaire teamdag in goede banen geleid. Wat ik zo sterk aan hem vind, is dat hij net zo makkelijk omgaat met medewerkers op LBO niveau als met medewerkers op HBO niveau. Bovendien blijft hij boeien en is hij prettig in de omgang. Ook kan hij goed omgaan met weerstand, want mijn medewerkers zagen in eerste instantie deze teamdag niet zitten. Na een vlammende inleiding van Paul waren ze allemaal 'om' en is het een leerzame en nuttige dag geworden.” Locatiemanager


Paul heeft mij geholpen bij de organisatie van een medewerkersdag. Tijdens deze dag - die door driehonderd medewerkers bezocht werd - is veel aandacht geschonken aan de veranderingen die we als divisie zouden doormaken. Naast dat hij opgetreden heeft als dagvoorzitter, heeft hij door zijn kennis veel inbreng gehad bij het samenstellen van de inhoud voor deze dag. Van hem kwam ook het idee om eens een keer niet met allerlei PowerPoint-presentaties op de proppen te komen. Dit was een gouden tip. Want hierdoor werden medewerkers min of meer gedwongen te luisteren en actief mee te doen. Je merkt dat Paul heel ervaren is in dit werk. Hij heeft aan een half woord genoeg. Hij kan goed improviseren en komt daardoor heel natuurlijk over. Ik kan Paul aan een ieder van harte aanbevelen wanneer er verandertrajecten gestart worden.” Sectormanager


“Paul heeft mijn team begeleid bij onze cultuursessie. De sessie is door hem professioneel aangepakt en hij kon de sessie prima leiden. Was flexibel indien de medewerkers een vraag stelde waardoor hij van onderwerp moest veranderen. Paul kan prima coachend presenteren en "inhoud" heel helder verwoorden. Deelnemers aan de sessie krijgen allen een kans om hun mening te geven, mee te doen en vragen te stellen! Dit alles binnen de afgesproken tijd en alle punten op de agenda zijn langsgekomen. Hierdoor was onze sessie een groot succes en hebben ik medewerkers die tevreden zijn. Vandaar dat ik hierbij Paul ook aanbeveel bij anderen!
Manager bedrijfsbureau